Menu główne

Zarejestruj się

Burger z kurczakiem, chili-jalapeno i serem cheddar

Burger z kurczakiem, chili-jalapeno i serem cheddar

Burger z kurczakiem, chili-jalapeno i serem cheddar

5
51
Dodaj do ulubionych!78

Składniki

na
hamburgówna 5 hamburgów:

Na kotlet mięsny

  • pierś kurczaka (filet) - 670 g
  • cebula zwyczajna - 1 główka
  • liście kolendry - 2 łyżki stołowe
  • czosnek - 2 ząbki
  • papryka jalapeno chili, cała - 2 łyżeczki do herbaty
  • kminek mielony - 1 łyżeczka do herbaty
  • papryka mielona (przyprawa) - 1 łyżeczka do herbaty
  • ser żółty - cheddar (tarty) - 40 g
  • sól
  • pieprz czarny, mielony

Do bułki

Całkowity czas przygotowania

Opis

Ten przepis na hamburgera z mięsem z kurczaka i chili jest po prostu genialny! Wypróbuj go koniecznie! ;)


Sposób przygotowania

1
Najpierw pierś kurczaka czyścimy z resztek tłuszczu i chrząstek i kroimy na kwadratowe kawałki, a następnie mielimy maszynką do mielenia.
2
Dodajemy drobno posiekaną cebulę, paprykę chili-jalapeno, zielone liście kolendry i przeciskamy czosnek.
3
Posypujemy kminkiem i mieloną papryką.
4
Na koniec dodajemy starty na tarce o dużych oczkach ser cheddar i doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
5
Wszystkie składniki mieszamy dokładnie mokrymi dłońmi i formujemy kotlety mięsne o jednakowej wielkości.
6
Następnie grillujemy kotlety na średnim żarze, przez 6-8 minut każdą stronę, aż mięso z wierzchu się zarumieni.
7
Bułki smarujemy najpierw kremem guacamole z awokado, wkładamy w nie kotlety mięsne, posypujemy porwaną na kawałki sałatą, a na wierzch dodajemy kilka kropli jogurtu.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf