Menu główne

Zarejestruj się

Nutella brownies z białą czekoladą - przepis

Nutella brownies z białą czekoladą - przepis

Nutella brownies z białą czekoladą - przepis

5
51
Dodaj do ulubionych!60

Składniki

na
kwadratową blachę do pieczenia 20x20 cmna 1 kwadratową blachę do pieczenia 20x20 cm:
  • krem do smarowania z orzechami laskowymi (Nutella) - 280 g
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 2 szt.
  • sól - 1 duża szczypta
  • kawa instant, w proszku - 1 łyżeczka do herbaty
  • mąka pszenna (typ 500) - 110 g
  • czekolada biała - 90 g

Całkowity czas przygotowania

10 min. przygotowanie, 25 min. pieczenie, + studzenie

Opis

Ciasteczka Brownie każdy lubi! Jeszcze bardziej, kiedy są przyrządzane z białą czekoladą i nutellą! Bardzo smaczny przepis! :) Nasz przepis wystarcza na 8 ciasteczek.


Sposób przygotowania

1
Nutellę i jajka mieszamy dokładnie w misce do uzyskania gładkiej masy.
2
Dodajemy resztę składników, z wyjątkiem białej czekolady i znów dokładnie wszystko mieszamy.
3
Białą czekoladę rozdrabniamy i dodajemy do masy.
4
Masę czekoladową równo wylewamy na małą blachę o wymiarach ok. 20x20 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
5
Ciasto pieczemy w rozgrzanym do temp. 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu) piekarniku przez ok. 20-25 minut. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia! Najlepiej wstawić brownie na chwilę do lodówki, zanim pokroimy je na kwadratowe kawałki.
6
Po wyjęciu z lodówki, ciasto najlepiej jest kroić na zimno! ;)
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf