Menu główne

Zarejestruj się

Pasta z sera feta z oliwą - przepis

Pasta z sera feta z oliwą - przepis

Pasta z sera feta z oliwą - przepis

5
51
Dodaj do ulubionych!54

Składniki

dla
osóbdla 4 osób:

Do pasty

  • ser feta - 250 g
  • śmietana (12%) - 2 łyżki stołowe
  • pieprz czarny, mielony - 1 szczypta
  • oliwki zielone, bez pestek - 15 szt.
  • oliwa z oliwek, extra virgin - 3 łyżeczki do herbaty

Całkowity czas przygotowania

Opis

Jeżeli ktoś lubi odświeżające, domowe pasty do smarowania kanapek, musi spróbować przygotować tą pastę, a z pewnością się nie rozczaruje. Bajecznie prosta i szybka w przygotowaniu pasta z sera feta do smarowania pieczywa. Dobra i na śniadanie, i na kolację. U nas w domu figuruje w jadłospisie na stałe, bo jest jedną z najbardziej ulubionych przez nas past kanapkowych :)


Sposób przygotowania

1
Oliwki kroimy na drobne kawałki.
2
Rozdrobniony ser feta dokładnie mieszamy ze śmietaną. Gdyby pasta była za sucha, można dodać jeszcze więcej śmietany i oliwy z oliwek.
3
Mieszamy ser, oliwę z oliwek, pieprz i pokrojone na drobne kawałki oliwki tak, aby powstała masa pasty do smarowania.
4
Po wymieszaniu ozdabiamy masę drobnymi kawałkami oliwek, wkładamy na godzinkę do lodówki, żeby smaki się połączyły. Można oczywiście jeść ją też od razu. Pasta jest najsmaczniejsza z kromką żytniego chleba.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf