Menu główne

Zarejestruj się

Pierś z kurczaka marynowana w sosie koperkowo-jogurtowym, z ziemniakami tłuczonymi z cebulą

Pierś z kurczaka marynowana w sosie koperkowo-jogurtowym, z ziemniakami tłuczonymi z cebulą

Pierś z kurczaka marynowana w sosie koperkowo-jogurtowym, z ziemniakami tłuczonymi z cebulą

5
51
Dodaj do ulubionych!2

Składniki

dla
osóbdla 4 osób:

Mięso

  • pierś kurczaka (filet) - 1 kg

Marynata

  • jogurt naturalny - 250 ml
  • koperek świeży, posiekany - 2 łyżeczki do herbaty

Dodatek

  • ziemniak - 1 kg
  • cebula zwyczajna - 0.5 główka
  • sól

Do pieczenia

  • olej słonecznikowy

Całkowity czas przygotowania

+6 godzin marynowania

Opis

Wspaniała potrawa, wymagająca niewielu składników. Jest przy tym zdrowa i sycąca! Świetny pomysł na danie główne. Filet marynuję przeważnie przez noc, a następnego dnia piekę. W ten sposób obiad szybko jest gotowy :)


Sposób przygotowania

1
Jogurt dobrze wymieszać z koperkiem. Mięso pokroić na cieńsze kotlety i obtoczyć w marynacie. Włożyć do lodówki na min. 6 godzin, a najlepiej na całą noc.
2
Przełożyć mięso na rozgrzaną patelnię lekko wysmarowaną olejem i smażyć je z każdej strony.
3
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie pokroić w plastry cebulę i zeszklić ją na oleju. Gotowe ziemniaki odcedzić, utłuc, dodać do nich cebulę.
4
Podawać na gorąco.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf