Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na amaretti

Przepis na amaretti

Przepis na amaretti

5
53
Dodaj do ulubionych!60

Składniki

na
sztukna 45 sztuk:
  • białko jaja - 2 szt.
  • mąka migdałowa (migdały mielone) - 125 g
  • cukier puder - 125 g
  • sól - 1 szczypta
  • migdały gorzkie

Całkowity czas przygotowania

z czego 30 minut odstawienia

Przeciętna wartość odżywcza / na przepis

Energia
894.1
kcal
Białka
54.22
gram
Węglow.
134.56
gram
Tłuszcze
15.16
gram

Opis

Włoskie desery cieszą się zasłużona sławą! Ten rodzaj ciasteczek nie spisuje się świetnie tylko do kawy. W pokruszonej formie może być smakowitą podstawą dla wielu innych ciast i tortów.


Sposób przygotowania

1
Białko jaja ubijamy z cukrem pudrem i solą przez 10 minut na twardą pianę.
2
Po ubiciu piany, drewnianą łyżką dodajemy mąkę migdałową oraz kilka kropel aromatu gorzkich migdałów lub mielonych gorzkich migdałów. Mieszamy na całkowicie gładką masę.
3
Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na papier do pieczenia wyciskamy kopczyki o średnicy 2 cm. Odstawiamy na 30 minut.
4
Po upływie 30 minut pieczemy przez 10 minut w piekarniku bez termoobiegu w 180 C. Po upieczeniu odstawiamy na jedną, dwie godziny, aby smaki się przegryzły.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf