Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na ciasto mleczne z gruszkami i rodzynkami (bez dodatku mleka)

Przepis na ciasto mleczne z gruszkami i rodzynkami (bez dodatku mleka)

Przepis na ciasto mleczne z gruszkami i rodzynkami (bez dodatku mleka)

5
51
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na ok.
porcjina ok. 4 porcji:

Na ciasto mleczne

  • mleko sojowe - 200 ml
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 2 szt.
  • cukier kryształowy (z ksylitolu) - 50 g
  • mąka pszenna (typ 500) - 60 g
  • gruszka - 2 szt.
  • rodzynki - 50 g

Do przygotowania formy

  • margaryna sojowa
  • mąka pszenna (typ 500)

Całkowity czas przygotowania

Opis

Przepis na lekkie, owocowe ciasto mleczne z gruszkami i rodzynkami, można je włączyć do diety bez laktozowej. Gruszki możemy zastąpić jabłkami, w sezonie letnim czereśniami lub brzoskwiniami.


Sposób przygotowania

1
Rodzynki wrzucamy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na bok.
2
Gruszki obieramy i kroimy w kostkę.
3
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i roztapiamy.
4
Dolewamy mleko sojowe i mieszamy.
5
Odmierzamy mąkę i wrzucamy ją do miski z jajkami, mieszamy trzepaczką na jednolitą konsystencję.
6
Dodajemy odsączone rodzynki i pokrojone w kostkę gruszki.
7
Masę przelewamy do wysmarowanej margaryną i posypaną mąką foremki o średnicy ok. 20-22 cm - pieczemy przez 35-40 minut w piekarniku w temp. 180 C.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf