Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na czekoladę na gorąco bez mleka

Przepis na czekoladę na gorąco bez mleka

Przepis na czekoladę na gorąco bez mleka

5
51
Dodaj do ulubionych!53

Składniki

na
kubkina 2 kubki:
  • cukier trzcinowy - 50 g
  • kakao w proszku - holenderskie - 40 g
  • skrobia kukurydziana - 15 g
  • mleko ryżowe - 400 ml

Całkowity czas przygotowania

Opis

Oto prawdziwa rewolucyjna czekolada na gorąco. Można ją również przygotować z mlekiem.


Sposób przygotowania

1
Kakao w proszku wsyp do garnka, dodaj cukier trzcinowy, skrobię kukurydzianą i mleko ryżowe w małych porcjach, ciągle mieszając, aż masa będzie gładka.
2
Ciągle mieszając gotuj czekoladę, aż będzie dosyć gęsta, czyli przez jakieś 1-2 minuty. Jeśli czekolada od razu zacznie gęstnieć, odłóż ją na bok, bo szybko może zamienić się w budyń.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf