Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na dżem lawendowo porzeczkowy

Przepis na dżem lawendowo porzeczkowy

Przepis na dżem lawendowo porzeczkowy

5
51
Dodaj do ulubionych!4

Składniki

na
gramówna 400 gramów:
  • czerwona porzeczka - 300 g
  • kwiaty lawendy - 3 łodygi
  • 3:1-es Koronás Befőzőcukor - 100 g

Całkowity czas przygotowania

Opis

Łatwy i smaczny przepis na dżem porzeczkowy z dodatkiem upajającej lawendy.


Sposób przygotowania

1
Oddzielamy łodygi porzeczek, następnie dokładnie przemywamy owoce. Kwiaty lawendy również myjemy.
2
Porzeczki wkładamy do garnka z cukrem żelującym.
3
Ciągle mieszając, gotujemy przez 10-15 minut na średnim ogniu. W ostatniej minucie gotowania dodajemy całe kwiaty lawendy.
4
Kiedy dżem jest już gotowy, wkładamy go z lawendą do wyparzonych słoików i zamykamy.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf