Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na grillowane szparagi zielone

Przepis na grillowane szparagi zielone

Przepis na grillowane szparagi zielone

5
51
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
porcjena 4 porcje:
  • szparagi zielone - 500 g
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki stołowe
  • sos sojowy - 1 łyżka stołowa
  • czosnek - 1 ząbka
  • sól morska
  • pieprz czarny, mielony

Całkowity czas przygotowania

Opis

Grillowanie szparagów zielonych jest najwspanialszym sposobem przygotowania tych warzyw. Do przygotowania szparagów istnieje wiele przepisów, ale ten jest najsmaczniejszy!:) Grillowane szparagi można jeść jako przekąskę albo jako dodatek do mięsa.


Sposób przygotowania

1
Po pierwsze umyj szparagi, i połam je na jednolite kawałki. To znaczy też, że musisz połamać ich zdrewniałe łodygi.
2
Nabij szparagi na patyczki do szaszłyków, po 5 sztuk na każdy patyczek, tak jak widać na zdjęciu.
3
Do miski wlej oliwę i sos sojowy, przeciśnij czosnek. Dobrze by było, żebyś miała tyle czasu, żeby wstawić marynatę do lodówki na parę godzin.
4
Teraz już możesz podejść do grilla. Dokładnie wysmaruj marynatą obie strony kratki grillowej.
5
Nałóż szparagi na grill, posól solą morską ich górną stronę oraz lekko posyp je pieprzem.
6
Po 4-8 minutach obróć patyczki. Znów dopraw solą i pieprzem. Piecz szparagi jeszcze 4-8 minut.
7
Najsmaczniejsza przekąska ze szparagów zielonych jest już gotowa!
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf