Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na halloweenowe „lampiony” z nadziewanych papryk

Przepis na halloweenowe „lampiony” z nadziewanych papryk

Przepis na halloweenowe „lampiony” z nadziewanych papryk

5
51
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
sztukina 2 sztuki:
  • papryka kalifornijska, pomarańczowa - 2 szt.
  • chleb pszenny, biały - 50 g
  • mięso wołowe (mielone) - 250 g
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 1 szt.
  • natka pietruszki - 0.25 natka
  • czosnek - 1 ząbka
  • pomidor - 1 szt.
  • sos Worcester - 1 łyżeczka do herbaty
  • musztarda - 1 łyżka stołowa
  • cebula zwyczajna - 1 główka
  • sól
  • pieprz czarny, mielony

Całkowity czas przygotowania

30 minut przygotowania, 1 godzina pieczenia

Opis

Atmosferę w okresie Halloween możemy pielęgnować nie tylko ciasteczkami i dyniami. Dopomóc nam w tym może czadowa kolacyjka! :)


Sposób przygotowania

1
Chleb kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mielonego mięsa.
2
Dodajemy jajko, drobno posiekaną pietruszkę, posiekaną cebulę, czosnek, pomidory, sól, pieprz, sos worchester, musztardę. Całość dobrze mieszamy.
3
Papryki myjemy. Odcinamy górną część, wyjmujemy gniazdo i nożem tworzymy twarzyczki.
4
Nadziewamy mielonym mięsem, przykrywamy „czapeczkami” i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 175 C.
5
Podajemy na gorąco. :)
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf