Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na jabłka nadziewane orzechami

Przepis na jabłka nadziewane orzechami

Przepis na jabłka nadziewane orzechami

5
51
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
jabłekna 5 jabłek:
  • jabłko - 5 szt.
  • orzechy włoskie, rozdrobnione - 50 g
  • rodzynki - 50 g
  • cynamon mielony - 5 szczypt
  • miód - mieszany - 5 łyżek stołowych
  • margaryna - 5 dkg

Całkowity czas przygotowania

20 minut przygotowywania, 40 minut pieczenia

Opis

Po świętach Bożego Narodzenia każdy już ma dość ciężkich ciast. Oto pomysł na prostą owocową zimową pyszność!


Sposób przygotowania

1
Przygotowujemy jabłka, usuwamy gniazda tak, aby od spodu jabłka nie były dziurawe. Przekładamy je do szklanego naczynia.
2
Do każdego jabłka dajemy szczyptę cynamonu.
3
Nadziewamy rodzynkami i orzechami. Na wierzch każdego jabłka polewamy jedną łyżkę stołową miodu. Margarynę kroimy w kostkę, na każde jabłko kładziemy odrobinę, resztę rzucamy na spód naczynia.
4
Czapeczki jabłek umieszczamy na górze jabłek i pieczemy je przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Na ostatnie 5 minut zdejmujemy czapeczki z jabłek.
5
Polewamy zebranym pod nimi karmelem.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf