Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na koszyczki z jajek i bekonu

Przepis na koszyczki z jajek i bekonu

Przepis na koszyczki z jajek i bekonu

5
51
Dodaj do ulubionych!218

Składniki

dla
osóbdla 2 osób:
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 4 szt.
  • boczek surowy - 6 plastrów
  • chleb pszenny, biały - 3 plastry
  • ser żółty - cheddar (tarty) - 4 łyżki stołowe
  • kiełbasa wędzona - 4 plastry
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz czarny, mielony - 2 szczypty
  • natka pietruszki - 2 szczypty

Całkowity czas przygotowania

Opis

Jeśli w ciągu tygodnia masz czas tylko na zrobienie kanapki, to poświęć w weekend te pół godziny na to wspaniałe jajeczno-bekonowe śniadanie. Warto. :)


Sposób przygotowania

1
Wyjmujemy formę na muffinki, z kromek chleba wykrawamy 4 krążki, które umieszczamy na spodzie formy.
2
Bekon smażymy przez 5-6 minut na gorącej patelni. Nie trzeba smażyć na chrupiąco, wystarczy go porządnie obsmażyć.
3
Plastry boczku układamy na krawędzi formy do muffinek, dolną krawędź spychamy odrobinę pod kromkę chleba.
4
Małe zagłębianie posypujemy startym parmezanem, układamy na nim po jednym krążku kiełbasy, a na koniec wbijamy na wierzch po jajku. Solimy, pieprzymy, pieczemy przez 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 C.
5
Podajemy posypane natką pietruszki :)
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf