Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na kotlety mielone z indyka

Przepis na kotlety mielone z indyka

Przepis na kotlety mielone z indyka

5
51
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

dla
osóbdla 4 osób:

Na kotlety mielone

  • filet z piersi indyka - 30 dkg
  • cebula zwyczajna - 1 mała główka
  • czosnek - 1 ząbka
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 1 szt.
  • bułka tarta pszenna, drobno mielona - 1 łyżka stołowa
  • pieprz czarny, mielony
  • sól

Na panierkę

  • bułka tarta pszenna, drobno mielona - 5 łyżek stołowych

Do smażenia

  • olej słonecznikowy

Całkowity czas przygotowania

Opis

Proste do przygotowania i pyszne kotlety. Smaczne zarówno w wersji klasycznej jak i z dodatkami, np. z sałatką.


Sposób przygotowania

1
Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać zgnieciony czosnek i zeszklić na odrobinie oleju.
2
Pierś z indyka pokroić na małe kawałki. Prawie w każdym domu znajduje się maszynka do mielenia, jeśli nie, to mikser. Jeżeli używamy miksera, mięso posiekać dodając jajko. Po zmieleniu wymieszać z cebulą, jakiem, bułką tartą i doprawić przyprawami według smaku.
3
Z masy formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
4
Smażyć na gorącym oleju na złoto z obu stron. Nie smażyć za długo, bo inaczej kotlety będą suche. Gotowe wyglądają jak nuggetsy z indyka.
5
Podawać np. do smacznej polewki z ziemniaków.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf