Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na krem czekoladowo - migdałowy z awokado

Przepis na krem czekoladowo - migdałowy z awokado

Przepis na krem czekoladowo - migdałowy z awokado

5
51
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
porcjena 2 porcje:

Na krem czekoladowy

  • awokado dojrzałe - 1 szt.
  • cynamon mielony - 1 szczypta
  • kakao w proszku - holenderskie - 1 łyżka stołowa
  • cukier puder (z ksylitolu) - 1 łyżka stołowa
  • mleko migdałowe - 4 łyżki stołowe

Na warstwy

  • migdały (płatki) - 50 g

Całkowity czas przygotowania

Opis

Jest to szczególny i szybki do przygotowania deser bez laktozy, którego podstawą jest awokado. To zreformowany klasyczny krem czekoladowy, który może też być nadzieniem do tortów lub ciastek.


Sposób przygotowania

1
Płatki migdałów wsypujemy na patelnię i smażmy je na średnim ogniu przez ok. 10 minut, potrząsając czasami patelnią. Kiedy są już gotowe, zdejmujemy z pieca i pozostawiamy do ostygnięcia.
2
Awokado kroimy na pół i usuwamy pestkę.
3
Małą łyżeczką wyjmujemy miąższ i przekładamy do miski.
4
Dodajemy cynamon, kakao w proszku, cukier puder i aromat migdałowy. Wszystko miksujemy blenderem.
5
Przygotujemy dwa nieduże pucharki: na dno pucharków wsypujemy usmażone płatki migdałowe, łyżeczką nakładamy niedużą porcję kremu czekoladowego, potem znów migdały, ponownie krem czekoladowy i na wierzch migdały.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf