Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na mięsno-ziemniaczane kotleciki

Przepis na mięsno-ziemniaczane kotleciki

Przepis na mięsno-ziemniaczane kotleciki

5
53
Dodaj do ulubionych!122

Składniki

na ok.
sztukna ok. 20 sztuk:
  • mięso wieprzowe, mielone - 50 dkg
  • burgonya (megtisztított, hámozott) - 30 dkg
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 2 szt.
  • sól - 2 łyżeczki do herbaty
  • pieprz czarny, mielony - 3 szczypty
  • bułka czerstwa - 1 szt.
  • cebula zwyczajna - 1 główka średniej wielkości
  • czosnek - 3 ząbki

Całkowity czas przygotowania

Opis

Coś smacznego i nowego z mielonego mięsa... Mnie wyszło, więc dzielę się przepisem. :)


Sposób przygotowania

1
Do blendera wrzucam czosnek i czerwoną cebulę. Posiekane warzywa dodaję do mielonego mięsa. Solę, pieprzę.
2
Surowe ziemniaki ścieram na tarce do sera i dodaję do reszty.
3
Czerstwą bułkę namaczam, rozbijam i rozrabiam z jajkami i z pozostałymi składnikami w misce.
4
Rękoma formuję małe porcje i smażę je na oleju.
5
Pomysł zrodził się trochę ad-hoc, więc danie zrobiłem z mielonego mięsa pierwotnie przeznaczonego na makaron po bolońsku. Koniec końców, podałem je ze spaghetti (spaghetti z pomidorami i grzybami). :)
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf