Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na mięso na hamburgery – z cebulą

Przepis na mięso na hamburgery – z cebulą

Przepis na mięso na hamburgery – z cebulą

5
52
Dodaj do ulubionych!78

Składniki

na
szt.na 6 szt.:

Na mięso hamburgerowe

  • łopatka wołowa - 800 g
  • sos Worcester - 1 łyżka stołowa
  • sos sojowy - 1 łyżka stołowa
  • czosnek granulowany - 1 łyżeczka do herbaty
  • cebula zwyczajna - 0.5 główka
  • sól - 1 łyżeczka do herbaty
  • pieprz czarny, mielony

Jako dodatek

  • ser żółty - cheddar - 6 plastrów

Na hamburgery

Całkowity czas przygotowania

Opis

Oto najnowszy wspaniały przepis na mięso na hamburgery. Ale tutaj kładziemy nacisk na cebulę. :)


Sposób przygotowania

1
Pokrój cebulę w drobne kostki.
2
Dodaj wszystkie składniki do zmielonej łopatki wołowej.
3
Dokładnie wymieszaj.
4
Z masy uformuj mięsne kotlety.
5
Piecz je w wysokiej temperaturze z każdego boku, aż nabiorą dość ciemnego koloru, ale uważaj, żeby się nie przypaliły.
6
Kiedy kotlety mięsne są już gotowe, roztop na nich po plasterku sera cheddar.
7
Jak wszystko jest już gotowe, dodaj do hamburgerów dużo czerwonej cebuli. Można też dodać ketchup lub musztardę.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf