Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na na hamburgery z grilla

Przepis na na hamburgery z grilla

Przepis na na hamburgery z grilla

5
52
Dodaj do ulubionych!170

Składniki

na
szt.na 8 szt.:

Na bułeczki mięsne

  • udziec wołowy, mielony - 750 g
  • mięso wieprzowe, mielone - 450 g
  • cebula zwyczajna - 1 duża główka
  • sól
  • pieprz czarny, mielony

Jako dodatek

  • ser żółty - cheddar - 8 plastrów

Na hamburgery

Całkowity czas przygotowania

Opis

Oto bardzo prosty przepis na mięso na hamburgery. Jest po prostu doskonały! :)


Sposób przygotowania

1
Po pierwsze: posiekaj cebulę.
2
Dodaj ją do obu rodzajów mięsa i dokładnie wymieszaj.
3
Dodaj sól i pieprz według uznania i zagniataj dalej.
4
Z masy uformuj mięsne klopsiki. Kotlety mają być prawie tak duże jak bułki na hamburgery, bo podczas pieczenia trochę się zmniejszą.
5
Można już podejść do grilla. Ułóż kotlety na grillu. Piecz je na średnim ogniu, aż nabiorą ładnego, ciemnego koloru.
6
Obróć kotlety i piecz je z drugiej strony. Niestety, nie mogę powiedzieć ile potrzeba na to czasu, ponieważ to zależy od grubości kotletów oraz od temperatury grilla. Spokojnie można je piec tak długo, aż będą ciemne. Tylko uważaj , żeby się nie spaliły. Jeżeli nie jesteś pewna, to rozkrój pierwszy gotowy kotlet i sprawdź, czy w środku jest dobrze upieczony.
7
Kiedy kotlety są gotowe, połóż na nich po plasterku sera cheddar albo sera edamskiego.
8
Odłóż gotowe kotlety na bok, aby nie znajdowały się bezpośrednio nad ogniem, ale też tak, żeby nie wystygły. Przygotuj bułki na hamburgery. Przepis na bułki na hamburgery również znajdziesz na naszej stronie.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf