Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na migdałowe magdalenki

Przepis na migdałowe magdalenki

Przepis na migdałowe magdalenki

5
52
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
sztukna 16 sztuk:
  • mąka pszenna (typ 500) - 80 g
  • cukier puder - 80 g
  • masło - 80 g
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 2 szt.
  • sól - 1 szczypta
  • mąka migdałowa (migdały mielone) - 100 g

Całkowity czas przygotowania

Przeciętna wartość odżywcza / na przepis

Energia
1616.2
kcal
Białka
60.92
gram
Węglow.
148.2
gram
Tłuszcze
88.96
gram

Opis

Magdalenki pochodzą z Francji, są tam bardzo popularne. Przedstawiony przepis opisuje sposób przygotowania magdalenek z migdałami. Ciastka te występują w wielu wariantach smakowych, od pistacji, przez orzechy kokosowe po cytryny. Ty też spróbuj, będą smakować!


Sposób przygotowania

1
Mąkę, mąkę migdałową i sól mieszamy ze sobą.
2
Jajka mieszamy z cukrem pudrem na gładko, ale nie roztapiamy, tylko dodajemy roztopione masło.
3
Mieszankę mąk dodajemy do jaj.
4
Masę wyciskamy rękawem cukierniczym do foremek na magdalenki.
5
Pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 C. Magdalenki są dobre, jeśli zarumienią się na brzegach, a na środku powstanie wypuklenie.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf