Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na mistrzowski sznycel

Przepis na mistrzowski sznycel

Przepis na mistrzowski sznycel

5
51
Dodaj do ulubionych!132

Składniki

na
porcjena 3 porcje:

Do mięsa

  • pierś kurczaka (filet) - 700 g
  • sól
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 2 szt.
  • mąka pszenna (typ 500)
  • bułka tarta pszenna, drobno mielona

Do smażenia

  • olej słonecznikowy

Całkowity czas przygotowania

Opis

Przyrządzenie perfekcyjnego sznycla jest bardzo proste. Zobaczmy, czego potrzeba do chrupiącej panierki i kruchego mięsa! :)


Sposób przygotowania

1
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki, myjemy i ubijamy pomiędzy dwoma kawałkami folii. Po rozbiciu mięsa można je ewentualnie posypać odrobiną soli.
2
Ważne, abyśmy porządnie ubili jajka przed panierowaniem w przeciwnym razie pozostaną kleiste. Do ubitych jajek nie dodajemy soli!
3
Kawałki mięsa obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na sam koniec w domowej gruboziarnistej bułce tartej.
4
Mięso musi być pokryte panierką dokładnie na całej powierzchni.
5
Smażymy sznycle na gorącym oleju o temperaturze ok. 180 C, dokładnie z obu stron na ładny złocisty kolor.
6
To wspaniałe danie jemy z ryżem lub frytkami! ;)
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf