Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na pieczarki faszerowane boczkiem

Przepis na pieczarki faszerowane boczkiem

Przepis na pieczarki faszerowane boczkiem

0
00
Dodaj do ulubionych!177

Składniki

dla
osóbdla 2 osób:

Do nadziewania

Farsz

  • boczek surowy - 4 plastry
  • cebula zwyczajna - 1 główka
  • mascarpone - 2 łyżki stołowe
  • sos Worcester - 2 łyżeczki do herbaty
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz czarny, mielony - 1 duża szczypta

Do posypania

  • ser żółty - parmezan - 2 łyżki stołowe
  • natka pietruszki

Całkowity czas przygotowania

Przygotowanie: 15 minut, pieczenie: 20 minut

Opis

Szybka i prosta kolacja, nie wymagająca zbyt wielu składników. Najlepiej kupić pieczarki przeznaczone do faszerowania lub po prostu wybrać w sklepie te największe :)


Sposób przygotowania

1
Nagrzać piekarnik do temperatury 170 C. Cebulę i boczek posiekać na drobne kawałki.
2
Pieczarki umyć i ostrożnie oddzielić nóżki od kapelusza. Nóżki posiekać i odłożyć na bok.
3
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, boczek oraz posiekane nóżki pieczarek.
4
Zdjąć z ognia, przełożyć do miski, dodać mascarpone, sól, pieprz i sos Worcester. Dobrze wymieszać, a następnie napełnić nadzieniem kapelusze pieczarek. Wierzch posypać startym parmezanem.
5
Tak przygotowane pieczarki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 C i piec przez ok. 20-25 minut.
6
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf