Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na ragout z kurczaka z estragonem

Przepis na ragout z kurczaka z estragonem

Przepis na ragout z kurczaka z estragonem

5
517
Dodaj do ulubionych!462

Składniki

na
porcjina 6 porcji:
  • pierś kurczaka (filet) - 400 g
  • marchew surowa, większy - 1 szt.
  • korzeń pietruszki - biała marchewka (większa) - 1 szt.
  • korzeń selera, surowy - 70 g
  • masło - 50 g
  • cebula zwyczajna - 1 główka średniej wielkości
  • estragon świeży lub suszony - 3 duże szczypty
  • sól
  • pieprz biały, mielony
  • bulion warzywny - 1500 ml
  • śmietana (22%) - 150 ml
  • groszek zielony - 200 g
  • sok z cytryny - 0.5 szt.
  • mąka pszenna (typ 500) - 45 g
  • musztarda - 1 łyżka stołowa
  • śmietanka do ubijania - 100 ml

Całkowity czas przygotowania

Opis

Nie wiem jakich słów użyć, żeby opisać tą wspaniałą zupę. Od razu zjedliśmy ją do końca! Jest bardzo pyszna! Ragout z kurczaka z estragonem jest moją ulubioną zupą!


Sposób przygotowania

1
Pierś kurczaka, marchew i seler pokrój w kostki.
2
Masło roztop w rondelku, smaż na nim warzywa.
3
Cebulę posiekaj.
4
Cebulę i mięso przełóż do rondelka. Dopraw solą i białym pieprzem. Dodaj estragon i zalej bulionem warzywnym.
5
Kiedy warzywa już są prawie miękkie, dodaj do nich zielony groszek.
6
Wyciśnij do zupy sok z połowy cytryny.
7
Mąkę i śmietanę wymieszaj na gładko za pomocą trzepaczki do piany – czyli przygotuj zaprawę. W małych porcjach dodaj do śmietany trochę zupy. Następnie, ciągle mieszając, powoli wlej śmietanową zaprawę do zupy.
8
Dodaj do zupy musztardę. Dodaj śmietankę i wyłącz piec.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf