Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na sałatkę z tuńczyka

Przepis na sałatkę z tuńczyka

Przepis na sałatkę z tuńczyka

3
32
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
porcjęna 1 porcję:

Na sałatkę

  • roszponka - 1 garść
  • sałata rukola - 1 garść
  • sałata rzymska - 1 garść
  • sałata radicchio - 1 garść
  • tuńczyk konserwowy w oleju - bez oleju! - 130 g
  • cytryna - 0.5 szt.
  • oliwki zielone, bez pestek

Na dressing

  • oliwa z oliwek, extra virgin - 3 łyżki stołowe
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka stołowa
  • olej z puszki po rybie - 3 łyżki stołowe

Całkowity czas przygotowania

Opis

Smakowita, zdrowa i lekka sałatka dla miłośników tuńczyka. Cytryna daje całości przyjemny, orzeźwiający smak. Mogę tylko polecać ten przepis!


Sposób przygotowania

1
Sałatę z dużymi liśćmi kroimy w paski, dodajemy rukolę, roszponkę i mieszamy je w misce. UWAGA! Sałaty mogą być wybrane dowolnie, ale dobrze by było, żeby występowały przynajmniej 4 rodzaje.
2
Bierzemy się za dressing. Do filiżanki wrzucamy składniki, dokładnie mieszamy, polewamy całością sałatę,a na koniec mieszamy ją rękoma.
3
Teraz sałatkę układamy na talerzu, na wierzch wędruje tuńczyk.
4
Cytrynę kroimy w plasterki, które wraz z oliwkami umieszczamy na wierzchu sałatki.
5
Odrobinę soku z cytryny wyciskamy na tuńczyka. Zjadamy z tostami lub grzankami.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf