Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na sernik nowojorski

Przepis na sernik nowojorski

Przepis na sernik nowojorski

5
54
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
tort (Ø=26cm)na 1 tort (Ø=26cm):

Na spód

  • ciastka zbożowe (mielone) - 15 dkg
  • masło - 5 dkg

Do kremu

  • serek kremowy (Philadelphia original) - 50 dkg
  • śmietana (12%) - 20 dkg
  • fruktoza - 10 dkg
  • cukier waniliowy - 1 szt.
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 4 szt.
  • skrobia kukurydziana - 4 dkg

Całkowity czas przygotowania

przygotowanie 20 minut, pieczenie 60 minut

Opis

Piekłam to ciast z 20 razy według tego przepisu. Na początku dodawałam jajka po kolei, jak to było podane w otrzymanym przepisie. Pewnego razu mój mąż przygotował na niespodziankę tort, robiąc go po męsku - bach! wszystko na raz. Od tamtej pory ja też tak przygotowuję to ciasto i działa.


Sposób przygotowania

1
Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni C. Wykładamy papierem do pieczenia dno zapinanej tortownicy o średnicy 26 cm. Kruszymy ciasteczka (ja robię to zwykle w maszynce do mielenia mięsa).
2
Rozpuszczamy masło i zagniatamy je ze zmielonymi ciasteczkami. Wkładamy masę na dno tortownicy i ubijamy na podkład.
3
Pieczmy przez 10 minut w temperaturze 160 stopni C w piekarniku z termoobiegiem.
4
Podczas gdy podkład się piecze, w temperaturze pokojowej miksujemy na gładką masę pozostałe składniki: serek kremowy, śmietanę, jajka, fruktozę i cukier waniliowy. Potem dodajemy też skrobię.
5
Rozsmarujmy krem na podkładzie i pieczmy przez 1 godzinę w piekarniku o temperaturze 160 C.
6
Tort oddzielmy nożem od formy i studzimy.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf