Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na Tabbouleh (sałatka z natką pietruszki)

Przepis na Tabbouleh (sałatka z natką pietruszki)

Przepis na Tabbouleh (sałatka z natką pietruszki)

5
51
Dodaj do ulubionych!1

Składniki

na
porcjena 2 porcje:
  • bulgur - 50 g
  • woda - 120 ml
  • ogórek szklarniowy - 1 szt.
  • pomidor - 3 szt.
  • cebula młoda - 2 szt.
  • natka pietruszki - 1 natka
  • liscie mięty - 0.25 natka
  • skórka i sok z cytryny - 0.5 szt.
  • oliwa z oliwek, extra virgin - 3 łyżki stołowe
  • sól
  • pieprz czarny, mielony

Całkowity czas przygotowania

Opis

Tabule to zdrowa i orzeźwiająca sałatka ze świeżych warzyw i natki pietruszki. Może być idealnym dodatkiem do mięs! Jest pyszna! :)


Sposób przygotowania

1
Umyty bulgur należy wsypać do garnka, zalać wodą i zagotować. Kiedy woda zacznie wrzeć, zdjąć z ognia, przykryć i odstawić kaszę, żeby napęczniała.
2
Ogórek, pomidory (bez pestek) i cebulę pokroić na drobne kawałki.
3
Drobno posiekać natkę pietruszki i liście mięty.
4
Warzywa przełożyć do dużej miski, dodać przyprawy, wsypać ugotowany bulgur, startą skórkę i sok z cytryny. Całość zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem i starannie wymieszać.
5
Można podawać jako samodzielną sałatkę lub jako dodatek do mięs.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf