Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na zupę frankfurcką

Przepis na zupę frankfurcką

Przepis na zupę frankfurcką

5
55
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

dla
osóbdla 8 osób:
  • liście włoskiej kapusty - 700 g
  • burgonya (megtisztított, hámozott) - 2 szt.
  • cebula zwyczajna - 1 główka średniej wielkości
  • olej słonecznikowy - 3 łyżki stołowe
  • czosnek - 2 ząbki
  • parówki - 4 szt.
  • boczek wędzony - 50 g
  • śmietana (22%) - 200 ml
  • mąka pszenna (typ 500) - 1 łyżka stołowa
  • sól
  • pieprz czarny, mielony
  • kminek mielony
  • majeranek
  • papryka mielona (przyprawa)

Całkowity czas przygotowania

Opis

Podstawą przyrządzenia smacznej zupy frankfurckiej są dobre parówki. Idealne są parówki wiedeńskie, ale można też wykorzystać inne, dobre jakościowo parówki. Sukces gwarantowany! :)


Sposób przygotowania

1
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Kapustę włoską dzielić na pół, usunąć głąb, poszatkować. Cebulę i boczek pokroić w kostkę.
2
Boczek usmażyć na oleju.
3
Dodać cebulę i smażyć, aż cebula będzie szklista.
4
Zdjąć z ognia, dodać zgnieciony czosnek i wymieszać.
5
Dodać kapustę, ziemniaki, posypać solą, pieprzem, majerankiem, kminkiem i zalać wodą tak, aby ledwo przykryła składniki.
6
Gotować do miękkości (warzywa szybko miękną, trzeba uważać, aby nie rozgotować). Dodać parówki pokrojone w plasterki i dalej gotować.
7
W oddzielnej misce wymieszać trzepaczką śmietanę, mąkę i paprykę ...
8
... dodać łyżkę wywaru z zupy. Całość starannie wymieszać i połączyć z zupą.
9
Doprowadzić do wrzenia. Zupa gotowa!
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf