Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na zupę ogórkową z jogurtem i koperkiem

Przepis na zupę ogórkową z jogurtem i koperkiem

Przepis na zupę ogórkową z jogurtem i koperkiem

5
53
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
porcjena 2 porcje:

Na zupę

  • ogórek szklarniowy - 400 g
  • czosnek - 1 ząbka
  • jogurt naturalny - 200 g
  • wino białe, wytrawne - 40 ml
  • mleko (2,8%) - 40 ml
  • oliwa z oliwek, extra virgin - 1 łyżka stołowa
  • sok z cytryny - 0.5 szt.
  • cukier kryształ - 1 łyżka stołowa
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz biały, mielony - 1 szczypta
  • koperek świeży

Do dekoracji

  • koperek świeży

Całkowity czas przygotowania

Opis

Zupa dla prawdziwych koneserów! Bardzo powściągliwa w smaku, niemalże neutralna, ale mimo tego niesie orzeźwienie w letnie dni. Pod wpływem kwaśnego smaku soku z cytryny i jogurtu zupełnie inaczej odbieramy wykorzystane do przygotowania zupy wino, ogórki, koperek i pieprz. Zdrowa i stylowa. Ty też spróbuj!


Sposób przygotowania

1
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę.
2
Ogórki blendujemy z czosnkiem, jogurtem, mlekiem i białym winem.
3
Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny, koper i raz jeszcze blendujemy.
4
Gotową zupę ogórkową podajemy po schłodzeniu ze świeżym koperkiem.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf