Menu główne

Zarejestruj się

Przepis na zupę z kminkiem włoskim na zasmażce

Przepis na zupę z kminkiem włoskim na zasmażce

Przepis na zupę z kminkiem włoskim na zasmażce

5
52
Dodaj do ulubionych!0

Składniki

na
porcjena 2 porcje:
  • olej słonecznikowy - 4 łyżki stołowe
  • mąka pszenna (typ 500) - 2 łyżki stołowe
  • kmin rzymski, cały - 1 łyżeczka do herbaty
  • czosnek - 1 ząbka
  • papryka mielona (przyprawa) - 1 łyżeczka do herbaty
  • woda - 1 L
  • sól - 1.5 łyżeczki do herbaty
  • przyprawa do zup w mini kostkach - 1 szt.
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 2 szt.

Całkowity czas przygotowania

Opis

Błyskawiczna zupa, której przygotowanie nie wymaga specjalnego wysiłku. Mimo tego jest bardzo pyszna!


Sposób przygotowania

1
W garnku rozgrzej olej. Musi być gorący, ale nie za gorący!
2
Dodaj kminek włoski, czosnek i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3
Jak masa jest już gładka i pieni się, dodaj mieloną paprykę. Znów wszystko wymieszaj dokładnie i natychmiast wlej do garnka wodę.
4
Posól i dodaj przyprawę do zup w małych kostkach. Gotuj zupę przez 10 minut.
5
Kiedy zupa się gotuje, w misce ubij jajka.
6
Kiedy zupa już się ugotowała, dodaj do niej ubite jajka, ciągle mieszając. Oto zupa jest już gotowa.
7
Do zupy możesz dodać grzanki, ale bez tego też jest bardzo smaczna!
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf