Menu główne

Zarejestruj się

Przepis wideo na sernik z jagodami (Blueberry Cheesecake)

Przepis wideo na sernik z jagodami (Blueberry Cheesecake)

Przepis wideo na sernik z jagodami (Blueberry Cheesecake)

4.636365
4.63636511
Dodaj do ulubionych!267

Składniki

na
ciastona 1 ciasto:

Na spód

  • ciastka zbożowe (mielone) - 120 g
  • orzechy włoskie, mielone - 55 g
  • cukier kryształ - 30 g
  • masło - 100 g

Na krem

  • serek kremowy (Philadelphia original) - 540 g
  • cukier kryształ - 180 g
  • skrobia kukurydziana - 45 g
  • śmietana (22%) - 240 ml
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 3 szt.
  • żółtko jaja - 3 szt.
  • starta skórka z cytryny - 1 szt.

Odchylenie standardowe

  • czarna jagoda - 120 g

Całkowity czas przygotowania

+ stygnięcie

Przeciętna wartość odżywcza / na przepis

Energia
4992.6
kcal
Białka
91.451
gram
Węglow.
311.908
gram
Tłuszcze
364.587
gram

Opis

Przepis na najlepszy amerykański sernik (cheescake), jakiego kiedykolwiek kosztowałem! Jest wyśmienity również z innymi owocami, a nawet bez.


Sposób przygotowania

1
Tortownicę o średnicy 22-26 cm wyścielamy silikonowym papierem do pieczenia. Odcinamy jego wystającą na zewnątrz foremki część.
2
Na spód dajemy pokruszone herbatniki, dodajemy grubo pokruszone orzechy, masło i cukier. Całość kruszymy tak długu, aż uzyskamy jednolite okruchy.
3
Uzyskane w ten sposób maślane okruchy przekładamy do wyścielonej foremki i przy użyciu naszych pięści wciskamy je w jej spód.
4
Spód posypujemy jagodami i przechodzimy do przyrządzenia kremu.
5
Wszystkie składniki kremu wrzucamy do miski i dokładnie je miksujemy.
6
Tortownicę kładziemy na podwójną warstwę folii aluminiowej. Zmiksowany krem przekładamy zamaszyście na jagody tak, aby się przemieszały.
7
Następnie z folii aluminiowej podłożonej pod foremkę robimy narożniki, aby w trakcie pieczenia nie dostała się woda.
8
Uzyskane w ten sposób ciasto przekładamy na blachę z wysokimi brzegami, wokół wlewamy wodę na wysokość 1-2 cm i pieczemy przez 90 minut w 120 C z termoobiegiem. Zanim wyjmiemy ciasto z piekarnika, krem musi mieć konsystencję schłodzonego budyniu! To ciasto nie nadaje się do natychmiastowego spożycia. Pozostawiamy je do wystygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. I już możemy kroić!
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf