Menu główne

Zarejestruj się

grzyb, shiitake

grzyb, shiitake

grzyb, shiitake

Grzyby shii-take są jednym z najbardziej popularnych na świecie i hodowanych w największych ilościach gatunków grzybów. Ich ojczyzną jest Azja Wschodnia, w Chinach i Japonii znane są od ponad dwóch tysięcy lat, wspaniały delikates, który rośnie na pniach drzew. W ciągu ostatnich 20 lat ich hodowla na Węgrzech przybiera coraz większe rozmiary. Swą popularność na Węgrzech i w całej Europie grzyby shiitake zawdzięczają swojemu smakowi oraz pozytywnemu wpływowi na zdrowie człowieka. Grzyby shiitake w przeważającej większości przypadków trafiają do konsumentów jako świeże grzyby, jednocześnie coraz większą popularnością cieszą się w sproszkowanej wersji jako przyprawa. Najwyższą jakość tej formy osiąga się poprzez liofilizacją grzyba.

Kategoria

Przeciętna wartość odżywcza

Energia
34
kcal
Białka
2.2
gram
Węglow.
6.8
gram
Tłuszcze
0.5
gram
liczone na
g
Komentarze
Wyślij komentarz do składników!
Aby skomentować i dodać zdjęcie musisz się zalogować lub wypełnić formularz rejestracyjny!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf