Menu główne

Zarejestruj się

orzechy włoskie, całe

orzechy włoskie, całe

orzechy włoskie, całe

Prawdziwy skarbiec wartościowych substancji odżywczych i witamin. Polecane jako skuteczne wzmocnienie dla niedorozwiniętych lub chorych dzieci, dorosłych posiadających osłabiony organizm ze względu na wysoką wartość energetyczną oraz zawartość witamin A, B1 i C.

Spośród minerałów zawiera spore ilości potasu, fosforu, wapnia, oprócz tego sód oraz inne metale, orzechy kryją w sobie także przeciwutleniacze i witaminę E. Najnowsze badania dowiodły, że spożywanie dziennej porcji 50 gram orzechów skutecznie chroni przez chorobami sercowymi, oraz poprzez zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych obniża poziom cholesterolu.

Spożywanie orzechów zalecane jest na surowo, pozwala to na przyjęcie przez organizm wartościowych substancji odżywczych w całości. Mogą być wykorzystywane jako dodatek do jogurtów, kefirów, musli, sałatek, ciast, czy to w grubych czy drobnych kawałkach.

Kategoria

Przeciętna wartość odżywcza

Energia
618
kcal
Białka
24.1
gram
Węglow.
9.9
gram
Tłuszcze
59
gram
liczone na
g
Komentarze
Wyślij komentarz do składników!
Aby skomentować i dodać zdjęcie musisz się zalogować lub wypełnić formularz rejestracyjny!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf