Menu główne

Zarejestruj się

Słodkie muffinki kukurydziane - przepis

Słodkie muffinki kukurydziane - przepis

Słodkie muffinki kukurydziane - przepis

5
51
Dodaj do ulubionych!28

Składniki

na
sztukna 10 sztuk:
  • mąka kukurydziana - 140 g
  • mleko (2,8%) - 250 ml
  • masło topione - 80 g
  • jajko średnie, rozmiar "M" - 1 szt.
  • miód - mieszany - 2 łyżeczki do herbaty
  • mąka pszenna (typ 500) - 150 g
  • sól - 1 łyżeczka do herbaty
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka do herbaty
  • cukier brązowy - 90 g

Całkowity czas przygotowania

Opis

Ten zapiekany słodki deser kremowy bez dodatków, sam w sobie jest smaczny! Nawet bardzo smaczny! Wyśmienita słodycz, którą możesz delektować się w domu z rodziną lub na prywatce!


Sposób przygotowania

1
Podgrzewaj piekarnik do temperatury 190 stopni Celsjusza, i przygotuj foremki do muffinek.
2
Wymieszaj w misce mąkę kukurydzianą i mleko na jednolitą masę, następnie odstaw ją na 10 minut, żeby odpoczęła.
3
Dodaj stopione masło, miód i jajko.
4
W drugiej misce wymieszaj mąkę pszenną z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.
5
Następnie dolej zawartość pierwszej miski do drugiej. W ten sposób połączysz składniki i znów wymieszaj wszystko dokładnie.
6
Ciasto nałóż do przygotowanej formy do pieczenia muffinek i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 minut. Piecz muffinki, aż będą gotowe.
7
Bardzo dobrze smakują również na gorąco! :)
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf