Menu główne

Zarejestruj się

Zapiekane poduszeczki z kozim serem i pomidorami przepis

Zapiekane poduszeczki z kozim serem i pomidorami przepis

Zapiekane poduszeczki z kozim serem i pomidorami przepis

5
51
Dodaj do ulubionych!62

Składniki

na
sztukina 4 sztuki:
  • ciasto francuskie bez drożdży, głęboko mrożone
  • kozi ser naturalny, tłusty, miękki - 4 łyżki stołowe
  • pomidor (większy) - 1 szt.
  • świeże liście szpinaku
  • oregano świeże - 6 szt.
  • liście bazylii, świeże - 6 szt.

Całkowity czas przygotowania

Opis

Genialne śniadanie, kanapeczki na wynos, przystawki na gorąco lub zakąski na imprezę! Wypróbuj ten przepis, a nie rozczarujesz się!


Sposób przygotowania

1
Rozgrzej piekarnik do temp. 200°C. Pomidora pokrój na cztery plastry o jednakowej grubości.
2
Drobno posiekaj liście szpinaku i świeże zioła, a następnie wymieszaj wszystkie składniki.
3
Domowe lub kupione ciasto francuskie o grubości 2-3 mm pokrój na kwadratowe kawałki o wymiarach ok. 8x8 cm.
4
Na środek każdego kawałka z ciasta połóż dużą łyżkę sera koziego.
5
Na kozi ser połóż gęsto mieszankę świeżych przypraw.
6
Na końcu, na wierzchu kanapki układamy plastry pomidora.
7
Przygotowane kanapeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C z termoobiegiem przez ok. 15 minut, do uzyskania pięknego złoto-brązowego koloru ciasta.
8
Świeże zapiekane poduszeczki podajemy na gorąco!
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf