Menu główne

Zarejestruj się

Zupa jajeczna (z kminkiem)

Zupa jajeczna (z kminkiem)

Zupa jajeczna (z kminkiem)

5
51
Dodaj do ulubionych!49

Składniki

na
porcjena 4 porcje:
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki stołowe
  • mąka pszenna (typ 500) - 2 łyżki stołowe
  • papryka mielona (przyprawa) - 1 łyżka stołowa
  • czosnek - 2 ząbki
  • woda - 1 L
  • sól - 1 łyżka stołowa
  • kminek cały
  • jajko duże, rozmiar "L" - 4 szt.
  • natka pietruszki - 1 natka

Całkowity czas przygotowania

Opis

Prawdziwa zupa z mojego dzieciństwa. Wspaniała zupa jajeczna! Zupa zaklepana zacierką mojej babci! Najpyszniejsza jest z małymi kawałkami świeżego białego chleba.


Sposób przygotowania

1
Na rozgrzanym oleju podsmażyć mąkę. Kiedy nabierze jasnozłotego koloru, dodajemy mieloną paprykę i czosnek.
2
Dodajemy wodę, sól i przyprawy, doprowadzamy do wrzenia, stale mieszając.
3
Do gotującej się zupy, po jednym wrzucamy rozbite surowe jajka tak, żeby same się rozpłynęły w zupie. Nie mieszać! Gotujemy przez 5 minut.
4
Na końcu dodajemy natkę pietruszki. Najlepiej jeść z małymi kawałkami świeżego białego chleba.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf