Menu główne

Zarejestruj się

Zupa ogórkowa z awokado - przepis

Zupa ogórkowa z awokado - przepis

Zupa ogórkowa z awokado - przepis

5
51
Dodaj do ulubionych!1

Składniki

porcje4 porcje:
  • ogórek szklarniowy (ok. 250 g / sztuka) - 1 szt.
  • awokado dojrzałe - 1 szt.
  • bulion warzywny - 250 ml
  • liście kolendry - 5 łyżek stołowych
  • sól morska - 0.5 łyżeczka do herbaty
  • sok z cytryny - 0.5 szt.

Całkowity czas przygotowania

20 min. przygotowanie + pozostawienie na 1-24 godz. przed zjedzeniem zupy

Przeciętna wartość odżywcza / na przepis

Energia
30
kcal
Białka
3
gram
Węglow.
4.3
gram
Tłuszcze
0.3
gram

Opis

Ochładzająca i bardzo zdrowa zupa na lato! Podczas największych upałów można ją pić jako napój orzeźwiający! Ma ona lekko kwaśnawy smak, ponieważ nie jest zagotowana. To nie jest zupa, którą zjemy w dużych ilościach. Ważne są jej właściwości zdrowotne i orzeźwiające. W sezonie letnim jest doskonała ze schłodzonym różowym winem!


Sposób przygotowania

1
Ogórek ze skórką, 3/4 owocu awokado oraz kolendrę włóż do maszynki do mieszania.
2
Dodaj sok z cytryny i dokładnie zmiksuj.
3
Dodaj bulion warzywny i znów zmiksuj.
4
Przypraw małą ilością soli, według uznania.
5
Odstaw zupę do lodówki na 1-24 godz., żeby smaki się połączyły.
6
Przed podaniem dodaj pozostałą część awokado pokrojoną w plasterki.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf