Menu główne

Zarejestruj się

Zupa wiśniowa z czerwonym winem - przepis

Zupa wiśniowa z czerwonym winem - przepis

Zupa wiśniowa z czerwonym winem - przepis

5
51
Dodaj do ulubionych!26

Składniki

na
porcjena 4 porcje:
  • wiśnia bez pestki - 500 g
  • wino czerwone, wytrawne - 150 ml
  • imbir mielony - 0.5 łyżeczka do herbaty
  • cynamon mielony - 0.5 łyżeczka do herbaty
  • woda - 600 ml
  • syrop maple, syrop klonowy - 100 ml
  • cukier waniliowy - 1 łyżka stołowa
  • cukier kryształ - 1 łyżka stołowa
  • skrobia kukurydziana - 1 łyżeczka do herbaty
  • woda - 1 łyżka stołowa

Całkowity czas przygotowania

25 min. + 2 godz.schłodzenie

Opis

Prawdziwa specjalność! Bardzo smaczna zupa wiśniowa. Musisz jej spróbować! Jeżeli lubisz sangrię, ta zupa będzie twoją ulubioną potrawą. Oczywiście ugotowana zupa nie zawiera alkoholu - nie będziesz od niej pijany podobnie jak nie będziesz pijany od gulaszu wołowego z czerwonym winem:) Alkohol wyparuje podczas gotowania.


Sposób przygotowania

1
Wiśnie dokładnie myjemy i usuwamy pestki.
2
Zalewamy je czerwonym winem, dodajemy cynamon i imbir.
3
Dusimy przez 15 minut pod przykryciem.
4
Następnie dolewamy wodę, syrop klonowy i oba gatunki cukru. Gotujemy dalej.
5
Skrobię kukurydzianą mieszamy z małą ilością wody, do uzyskania jednolitej konsystencji.
6
Dolewamy zabielacz do zupy i dalej gotujemy przez następne 5 minut.
7
Chłodzimy zupę w lodówce i podajemy ją na zimno.
Komentarze
Zdjęcia
Wyślij komentarz do przepisu!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Nikt jeszcze nie skomentował przepisu / dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!

Najnowsze komentarze

Newsletter

Co mam w lodówce?

Pomożemy Ci znaleźć przepis, możesz zaraz zabierać się za gotowanie.

Menu odnośników dodatkowych

made by zwoelf